Adwords kosten

Trends in Google Adwords keywords oktober 2017

Per augustus 2017 hou ik bij hoe Google Adwords keywords zich maandelijks ontwikkelen. Welke biedsuggestie geeft Google Adwords voor deze keywords per maand, wat zijn hierin trends en wat valt hierover te zeggen?

De 19 keywords die ik maandelijks monitor in Google Adwords zijn: factoring, boekhoudpakket, autoverzekering, elektriciteit, online marketing bureau, geld lenen, gas en licht, seo bureau, hypotheek afsluiten, adwords hulp, abonnement, webdesign, mobiel abonnement, internet vergelijken, bankrekening, advocaat, vliegtickets, auto leasen en telefoon. 

Vorige maand heb ik het aantal keywords uitgebreid met vier nieuwe woorden: vakantie, wasmachine, wordpress website en
aandelen kopen. Hiermee komt het totaal aantal keywords dat wordt bijgehouden op 23.

Ontwikkeling kosten keywords Google Analytics

Gemiddelde procentuele ontwikkeling van de GAX

GAX staat voor Google Adwords IndeX en toont de gemiddelde procentuele verandering van alle geselecteerde keywords.

Opvallende ontwikkelingen in Google Adwords van september op oktober

De volgende zaken vallen op over de afgelopen periode:

  • Geselecteerde Adwords keywords zijn gemiddeld duurder geworden

Gemiddeld genomen zijn de geselecteerde keywords de afgelopen maand 2,3% duurder geworden in vergelijking met de maand ervoor. Voor 14 van de 23 keywords geeft Google op dit moment een hogere biedsuggestie dan een maand geleden. Voor 4 keywords stijgt de biedsuggestie nu 2 maanden achter elkaar. Dit geldt voor de keywords: Online Marketing Bureau, SEO Bureau, Bankrekening en Telefoon. Opvallend is dat 2 van deze keywords te maken hebben met ‘online marketing.’ Is er hier spraken van een teruglopende vraag?

  • Keyword “Boekhoudpakket” is de grootste daler -27%

Vorige maand pakte ‘Boekhoudpakket’ nog de titel duurste keyword af van Factoring. Deze maand moet hij dat bekopen met een flinke daling naar een suggestie van € 12,67. Hiermee is ‘Boekhoudpakket’ de nummer 3 in oktober.

  • Keyword “Adwords hulp” is de grootste stijger 45%

De stijging van “Adwords hulp” ligt in lijn met de stijging de afgelopen maanden van online marketing gerelateerde keywords zoals “online marketing bureau” en “SEO bureau.”

  • “SEO Bureau” stijgt al 2 maanden op een rij, in totaal 76%

Ook de stijging 2 maanden op rij van dit keyword lijkt erop te wijzen dat de concurrentie toeneemt op het gebied van online marketing.

  • “Vliegtickets” blijft verder dalen

Met het grijze weer en de vakantie alweer ver achter ons lijkt de bittere realiteit ons nog niet te verleiden om een trip naar de zon te kopen.  De biedsuggestie voor het keyword ‘vliegtickets’ daalt verder met 9%.

Wat valt jou op in Google Adwords en welke keywords ben jij benieuwd naar?

Vallen jou nog zaken op in dit overzicht, laat het hieronder weten! Allicht dat je zaken opvalt vanuit je eigen ervaring of dat je graag nog keywords toegevoegd ziet worden om bij te houden.

In november volgt een nieuwe meting en zullen we zien welke keywords zijn verder zijn gestegen of juist gedaald in gesuggereerd bod per klik door Google Adwords. Wil je deze ontvangen? Meld je dan hier aan voor de update voor november!

Hulp nodig met Google Adwords?

Neem dan nu contact met mij op voor een vrijblijvende audit van je huidige Google Adwords Account. Of kom erachter hoe we een goede eerste Google Adwords campagne opzetten om klanten aan te trekken.

Getagd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *