Hoger in Google

Hoger in Google? 6 direct toepasbare hacks voor snel resultaat

Als je hoger in Google wil komen met je website dan zal je daar je best voor moeten doen. Wat vaak neerkomt op gewoon de mouwen opstropen en aan de slag. Je zal daarbij slimmer dan ooit moeten zijn om te profiteren van Google. Google wordt immers ook steeds slimmer. Voor goede resultaten zal je altijd de bezoeker van je website centraal moeten stellen. Dat gezegd hebbende zijn er nog altijd slimme hacks om Google voor je te laten werken. Daarom deel ik in deze blog 6 SEO-hacks die je toe kan passen om snel hoger in Google te komen.

Hoger in Google dankzij deze Persbericht hack

Stuur je regelmatig een persbericht rond?

Zorg dan dat je een link in je persbericht hebt staan naar je eigen website. Vaak kopiëren webredacties namelijk je artikel 1 op 1 over op hun eigen website. Door een werkende link te zetten in het persbericht krijg je bij plaatsing dus meteen een waardevolle link naar je website. Op deze manier heb ik zelf al een aantal keer een link gekregen vanuit nu.nl. Een link waar ik vaak alleen maar van kan dromen als kleine ondernemer.

Waarom jou dit helpt om hoger in Google te komen?

Dankzij deze waardevolle link krijgt jouw website een hogere autoriteit, dit is op zijn beurt goed voor de ranking van je website in Google.

Meld je website aan bij Search Console van Google

Heel veel ondernemers turen eindeloos in Google Analytics (ook ik), maar hebben nog nooit gehoord van Google Search Console (voorheen webmaster tool). Terwijl dit toch echt de tool is om je website in no-time hoger in Google te krijgen. Google geeft hier aan wat er fout is aan je website waardoor die slecht scoort in Google en deelt tips om een betere ranking te krijgen. Dank u Google!

Hoger in Google dankzij Google Search Console

Eén van de dingen die ik zelf super waardevol vind aan het hierboven genoemde Search Console is het volgende.

In Search Console van Google kan je een tabel downloaden met de nieuwste links naar je website toe. Deze nieuwste links geven je veel informatie. Je kan er van alles uithalen. Zoals interessante potentiële partners, of wat anderen over je schrijven. Maar het kan je ook op heel andere ideeën zetten.

Zo kwam ik een link tegen naar een forum waarop het ging over mijn website zakelijkgroeien.nl. De discussie ging erover dat mijn website op het woord netwerkbijeenkomsten niet goed vindbaar was.

Ik heb die waardevolle informatie toen gebruikt om mijn website zo aan te passen dat die wel goed vindbaar werd op dit woord. Het resultaat? Binnen een paar maanden stond deze website in de top 3 als je in Google zoekt op het woord netwerkbijeenkomsten.

Hoger in Google dankzij interne links

Veel mensen vergeten dat interne links in de website significant bijdragen aan het beter vindbaar maken van je pagina’s. Wil je beter gevonden worden? Kijk dan welke pagina’s je naar elkaar kunt linken op je eigen website.

Dit intern linken doe je door slim met de teksten op je website om te gaan. Schrijf je bijvoorbeeld blogs? Kijk dan welke woorden in je blog gekoppeld kunnen worden aan andere artikelen op je website. Zo maak je jouw website prettiger voor bezoekers en daar houdt Google van, win, win!

Verwijder links die niet meer werken

Als je actief bent met je website zal je links hebben op je website naar andere websites. Dat is geweldig, want Google en mensen houden ervan als ze lekker door kunnen klikken. Alleen hebben ze beiden een hekel aan doodlopende links. Dus links die verwijzen naar pagina’s die niet meer bestaan of hele website’s die zijn opgedoekt. Wil je hoger in Google? Check dan of alle links op je website nog steeds werken en pas ze aan als dat niet meer zo is.

Heb je een website in WordPress? Gebruik dan deze handige plugin die je waarschuwt voor dode links.

De ultieme tip om snel hoger in Google te komen

Als je jouw website haalt door de pagespeed tool van Google is er een grote kans dat er heel veel staat waar je niks van snapt. Maar de nr. 1 tip in 90% van de gevallen van Google kan je wel meteen makkelijk zelf oplossen. Die is namelijk het verkleinen van je afbeeldingen. Google houdt van websites die weinig MB’s slurpen. Het verkleinen van je afbeeldingen resulteert dan ook als snel in een hogere ranking.

Afbeeldingen verkleinen in WordPress? Zo doe je dat in 2 stappen

In WordPress kan je dat heel gemakkelijk doen door op ‘edit image’ te klikken als je een afbeelding opent en dan rechtsboven bij scale het optimale formaat neer te zetten.

Stap 1:

Stap 2:

afbeelding verkleinen voor SEO WordPress

Zo zorg je er zelf voor dat je website snel hoger in Google komt.

Conclusie

Google wordt steeds slimmer waardoor je creatiever dan ooit moet zijn om hoger te komen. Goede content, structuur en focus gericht op een geweldige ervaring voor bezoekers is nog altijd de beste manier om echt te scoren. Dit neemt echter niet weg dat je met bijvoorbeeld bovenstaande slimme tips zelf direct resultaat kan boeken om je website in Google een boost te geven.

Hoger in Google als succesvolle online strategie?

Ik help je om online succesvol in te zetten voor jouw bedrijf. Hoger in Google komen is daar vaak een belangrijk onderdeel van. Wil je structureel aan de slag vanuit een goede strategie? Neem dan contact met mij op.

 

Getagd , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *